Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente anti-Chavez

Manifestaţii violente anti-Chavez

Manifestaţii violente anti-Chavez
28 Mai 2007   •   09:51

Scene de violenţă pe străzile capitalei Venezuelei, unde la miezul nopţii a fost închis, oficial, cel mai vechi post de televiziune din această ţară şi, în acelaşi timp, ultimul independent şi critic la adresa regimului lui Hugo Chavez. Mii de persoane au manifestat împotriva deciziei preşedintelui de a ridica licenţa postului. Trupele Gărzii Naţionale au intervenit în forţă, cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

În ultima săptămână, mai multe demonstraţii au fost organizate în capitală, în semn de protest faţă de decizia preşedintelui de a ridica licenţa postului de televiziune. Situaţia a luat o întorsătură dramatică duminică, ultima zi în care televiziunea mai avea dreptul să emită. Ciocniri violente s-au înregistrat pe străzile capitalei Caracas, între demonstranţii anti-Chavez şi forţele de securitate. Trupele Gărzii Naţionale au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, în încercarea de a-i dispersa pe manifestanţi. Aceştia au ripostat şi au aruncat cu pietre şi sticle.

În acelaşi timp, o manifestaţie pro-Chavez a avut loc în altă parte a capitalei. Sute de persoane au sărbătorit decizia preşedintelui de a nu reînnoi licenţa postului de televiziune. Manifestaţii au avut loc chiar şi în Argentina sau Mexic, organizate fie de susţinători, fie de opozanţi ai regimului de la Caracas.

Fondat în 1953, postul de televiziune a devenit, în ultimii ani, cel mai influent critic al regimului Chavez. Liderul de la Caracas a acuzat conducerea postului că a susţinut lovitura de stat împotriva sa organizatã în 2002 şi că promovează imoralitatea.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close