Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Gripa porcină este o ameninţare mai mare decât terorismul

Marea Britanie: Gripa porcină este o ameninţare mai mare decât terorismul

Marea Britanie: Gripa porcină este o ameninţare mai mare decât terorismul
Sursa foto: gripa porcina
20 Iul 2009   •   08:00

Gripa porcină prezintă o ameninţare mai mare pentru Marea Britanie decât terorismul, aprecia Secretarul de Interne de la Londra, Alan Johnson, pe fondul sfaturilor date femeilor gravide de a evita călătoriile inutile.

Johnson a subliniat că măsurile sunt iniţiate pentru a face faţă răspândirii virusului şi a cerut oamenilor să respecte regulile de igienă pentru a limita riscul asupra lor au al altora.
?Ne pregătim pentru aceasta de mult timp. De fapt a ajuns mai sus decât terorismul ca ameninţare pentru această ţară. Am făcut exerciţii de simulare unde era implicată toată lumea. Am descoperit că îi atacă pe tineri mai degrabă decât pe cei mai în vârstă, pe care i-ar ataca gripa de sezon în mod normal. Dar în majoritatea cazurilor este vorba de forme lejere. Avem stocuri de anti-virale ce să acopere 50% din populaţie şi un vaccin pe cale de lansare ?, declara acesta.
Afirmaţiile acestuia vin pe fondul sfaturilor oferite gravidelor să evite zonele aglomerate.
Purtarea unei măşti nu face parte din strategia britanic deoarece se crede că are un aport minor în reducerea răspândirii virusului şi încurajează o complacere contrară unor măsuri mai utile, precum spălarea frecventă pe mâini.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Marea Britanie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close