Antena 3 CNN Externe A scăpat din asediul orașului iar ministrul de externe de la Kiev l-a adoptat | El este Marik, cățelușul supraviețuitor din Mariupol | Informații contradictorii despre ultimii apărători ucraineni

A scăpat din asediul orașului iar ministrul de externe de la Kiev l-a adoptat | El este Marik, cățelușul supraviețuitor din Mariupol | Informații contradictorii despre ultimii apărători ucraineni

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a adoptat un cățeluș din Mariupol, orașul asediat de ruși de la începutul invaziei.

A scăpat din asediul orașului iar ministrul de externe de la Kiev l-a adoptat | El este Marik, cățelușul supraviețuitor din Mariupol  | Informații contradictorii despre ultimii apărători ucraineni
Sursa foto: Twitter @KyivIndependent
de Adrian Iclozan    |    14 Apr 2022   •   11:32

Potrivit ministrului, care a postat pe Instagram un clip cu micuțul patruped, este vorba de un pui adus pe lume de câinele unor localnici dați dispăruți.

Cățelușul a primit numele Marik, denumirea colocvială a orașului Mariupol.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Marik se va alătura altor doi căței ai ministrului ucrainean.

"Războiul aduce suferință nu doar oamenilor, ci și animalelor. Iar umanitatea înseamnă să avem grijă atât de oameni, cât și de animale. Adoptați animalele rămase fără stăpân", a îndemnat Dmitro Kuleba.

Asediul de la Mariupol continuă iar ucrainenii dezmint că ultimii apărători s-ar fi predat

Oficiali ucraineni au anunțat că ultimele două unități de apărare rămase în orașul asediat și-au putut uni forțele datorită unei "manevre riscante", întărindu-și rezistența împotriva rușilor.

Între timp, Rusia a declarat că portul comercial Mariupol a fost capturat și  că 1.000 de pușcași marini ucraineni s-ar fi predat.

Ultimele informații privind rezistența ucraineană la Mariupol

Comandanții a două unități ucrainene care apără Mariupol au distribuit un mesaj video în care afirmă că și-au putut uni forțele.

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului Azov, a declarat că unitatea sa a făcut legătura cu trupele Brigăzii 36 Infanterie Marină. 

Serghei Volina, comandantul pușcașilor marini, a declarat, la rândul său: "Vom face tot ce este necesar pentru a ne îndeplini cu succes misiunea de luptă."

CNN nu a putut confirma în mod independent detaliile operațiunii, dar îl citează pe consilierul prezidențial Oleksii Arestovici, care a spus că mișcarea celor două unități combatante "a consolidat serios" rezistența în perimetrul apărat de acestea.

Apărătorii ucraineni încearcă să mențină controlul asupra unor porțiuni ale portului din Mariupol și asupra uzinelor siderurgice Azovstal, aflate la periferia estică a orașului.

Institutul pentru Studii de Război: "Asediul a ajuns într-un punct critic"

O analiză independentă a situației din Mariupol, realizată de Institutul pentru Studii de Război și citată de CNN, arată că apărarea orașului a ajuns într-un stadiu critic.

Unirea celor două unități ale apărătorilor ucraineni vine după ce trupele ruse au împărțit Mariupol în două, din centrul orașului până în zona de coastă, izolând forțele Kievului rămase în două poziții  principale: portul, aflat în sud-vest, și uzina de oțel Azovstal, situată în est, arată analiza citată.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov , a spus, miercuri, că portul comercial din Mariupol a fost capturat.

CNN nu a putut verifica în mod independent această afirmație.

De asemenea, armata rusă a anunțat că 1.026 de pușcași marini ucraineni – inclusiv 162 de ofițeri și 47 de femei din serviciul militar – s-au predat în vecinătatea fabricii de oțel din oraș, afirmație care, de asemenea, nu a putut fi verificată în mod independent.

Comandantul regimentului Azov a admis că unii apărători ucraineni s-au predat.

×
Subiecte în articol: Marik Dmitro Kuleba Mariupol
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close