Antena 3 Externe Maroc: Proteste împotriva legii care permite violatorilor să se căsătorească cu victimele lor

Maroc: Proteste împotriva legii care permite violatorilor să se căsătorească cu victimele lor

de Antena3.ro    |    17 Mar 2012   •   19:41
Maroc: Proteste împotriva legii care permite violatorilor să se căsătorească cu victimele lor Foto: bbc.co.uk

Câteva sute de susţinătoare ale drepturilor femeii au protestat sâmbătă în faţa parlamentului marocan, cerând blocarea unei legi extrem de controversate, informează bbc.co.uk.

În codul penal al Marocului este stipulat faptul că un violator poate scăpa de vină căsătorindu-se cu victima sa, dacă aceasta este minoră.

O tânără de 16 ani, Amina Filali, s-a sinucis în urmă cu o săptămână, după ce a fost bătută crunt în timpul şi după căsătoria forţată cu violatorul ei. Protestatarii au ridicat pancarte cu mesajul "Legea a ucis-o pe Amina!".

Părinţii acesteia au fost şi ei prezenţi la protest. Aceştia au declarat că fiica lor a fost forţată de o instanţă locală să se căsătorească cu violatorul ei, care apoi a abuzat-o din nou.

Deşi un judecător poate recomanda căsătoria numai dacă ambele părţi sunt de acord, activiştii susţin că această soluţie le este impusă victimelor pentru a evita un scandal public. De asemenea, vârsta legală pentru căsătorie este de 18 ani, dar este permisă şi mai devreme în "cazuri speciale".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close