Antena 3 CNN Externe MASACRU în capitala Yemenului. Peste 30 de persoane au murit după explozia unei maşini capcană (VIDEO)

MASACRU în capitala Yemenului. Peste 30 de persoane au murit după explozia unei maşini capcană (VIDEO)

MASACRU în capitala Yemenului. Peste 30 de persoane au murit după explozia unei maşini capcană (VIDEO)
07 Ian 2015   •   12:39

Cel puţin 30 de persoane au murit şi alte 50 au fost rănite după ce o maşină capcană a explodat în faţa Academiei de Poliţie din capitala yemenită, Sanaa.

Majoritatea victimelor sunt studenţi şi candidaţi care doreau să se înscrie la cursurile Academiei. Potrivit autorităţilor locale, explozia a fost resimţită în tot oraşul, iar un fum gros se putea zări de la distanţă.

"S-a întâmplat chiar în locul în care ne strângem cu toţii. Bomba a explodat chiar lângă colegii mei. Fragmente de corpuri umane zburau prin aer, întreaga scenă a fost un adevărat coşmar", povesteşte pentru AP Jamil al-Khaleedi, martor al tragediei.

Fotografiile şi imaginile au invadat în scurt timp reţelele sociale. Ele prezintă epava maşinii, care a sărit în aer şi trupurile pline de sânge ale victimelor, întinse pe caldarâm.
O maşină care trecea întâmplător prin zonă, în momentul exploziei, a fost cuprinsă de flăcări şi toţi pasagerii din interior au murit arşi de vii în interior.

"Situaţia este catastrofală. Cadavrele zăceau unele peste altele. Am găsit o persoană care urla de durere. Partea superioară a corpului era întreagă, dar jumătate din partea inferioară era complet distrusă", spune un paramedic, citat de Reuters.

Până la ora redactării acestei ştiri, atentatul nu fusese revendicat de niciun grup extremist.

ATENŢIE! Imagini cu puternic impact emoţional!

 

Instabilitatea din Yemen este în continuă creştere încă din 2011, după revolta populară care a dus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte, Ali Abdullah Saleh.

Al Qaeda în Peninsula Arabică (AQPA) şi-a sporit în mod dramatic activitatea în ţară, fiind responsabilă pentru o serie impresionantă de atacuri teroriste.
Statele învecinate Yemenului se tem că AQPA câştigă din ce în ce mai multă putere şi ar putea ca pericolul terorist să se răsfrângă şi pe teritoriul lor.

Săptămâna trecută, cel puţin 33 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş dintr-un centru cultural din sud-vestul Yemenului.
Atacul a vizat miliţiile şiite musulmane Houthi, care au reuşit să elimine mulţi membri ai AQPA.
La sfârşitul anului trecut, şeful militar AQPA a ameninţat că numărul atacurilor se va intensifica, iar ţinta principală va fi mişcarea de rezistenţă a rebelilor Houthi.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close