Antena 3 CNN Externe Mesajul Comisiei Europene, după întânirea dintre Frans Timmermans şi Călin Popescu Tăricean

Mesajul Comisiei Europene, după întânirea dintre Frans Timmermans şi Călin Popescu Tăricean

Mesajul Comisiei Europene, după întânirea dintre Frans Timmermans şi Călin Popescu Tăricean
29 Iun 2018   •   19:56

Comisia Europeană a transmis, după întâlnirea de joi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, că CE urmăreşte cu atenţie reformele în domeniul judiciar.

„Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie şi preocupare evoluţiile curente din România. Noi, la fel ca alţi parteneri internaţionali şi state membre, au subliniat în mod repetat că lupta împotriva corupţiei şi asigurarea unui sistem judiciar independent şi profesionist au o importanţă foarte mare. Aceasta este şi esenţa evaluărilor în cadrul MCV. Este crucial pentru România să intensifice eforturile şi să evite regresele asupra aspectelor care au înregistrat realizări.

În acest context, urmărim cu atenţie reformele în domeniul judiciar şi asupra codurilor penale în România. Vom examina compatibilitatea legislaţiei cu reglementările relevante ale UE în domeniile justiţiei penale, cooperării în cadrul poliţiei şi îndeplinirii standardelor internaţionale", a transmis, vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE).

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close