Antena 3 CNN Externe #metoo. Scandal sexual la cel mai înalt nivel politic. Șefa diplomaţiei suedeze: „Deodată, am simţit o mână pe coapsa mea...”

#metoo. Scandal sexual la cel mai înalt nivel politic. Șefa diplomaţiei suedeze: „Deodată, am simţit o mână pe coapsa mea...”

#metoo. Scandal sexual la cel mai înalt nivel politic. Șefa diplomaţiei suedeze: „Deodată, am simţit o mână pe coapsa mea...”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Oct 2017   •   23:40

Şefa diplomaţiei suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit miercuri că a „trăit experienţa” unui incident de hărţuire sexuală „la cel mai înalt nivel politic”, ea alăturându-se pe pagina de Facebook campaniei cu hashtag-ul #metoo, care încurajează femeile să depună mărturie despre astfel de cazuri, transmite AFP.

Fără a confirma un incident survenit în timpul unei reuniuni cu lideri europeni şi relatat de un jurnalist într-o carte de memorii, Margot Wallstrom afirmă că a fost victimă a hărţuirii sexuale chiar în exerciţiul funcţiei sale.

„Pot confirma ca aşa ceva există la cel mai înalt nivel politic şi că am trăit eu însămi o astfel de experienţă”, a scris Margot Wallstrom pe Facebook, precizând totuşi că nu vrea să vorbească „într-un mod prea personal”.

Margot Wallstrom a povestit în 2014, într-o carte de amintiri a jurnalistului suedez Jan Scherman, că, la unul dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni, unul dintre vecinii săi de la masă a pipăit-o în mod intenţionat.

„Deodată, am simţit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal”, a relatat ea atunci.

×
Subiecte în articol: metoo
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close