Antena 3 CNN Externe Mexic. Aproape 400 de morţi în două săptămâni, în războiul dintre cartelurile de traficanţi de droguri

Mexic. Aproape 400 de morţi în două săptămâni, în războiul dintre cartelurile de traficanţi de droguri

Mexic. Aproape 400 de morţi în două săptămâni, în războiul dintre cartelurile de traficanţi de droguri
19 Oct 2008   •   14:35

Aproape 400 de oameni au murit în Mexic în ultimele două săptămâni, în urma intensificării violenţelor dintre cartelurile de traficanţi de droguri din ţară. Scenele de violenţă extremă sunt din ce în ce mai frecvente în ultima perioadă. Şase dintre victime au fost executate la zid în oraşul Ciudad Juarez. Alte cinci cadavre au fost descoperite într-o casă, iar liderul unei bande de traficanţi a fost găsit mort în frigider. În ciuda eforturilor pe care statul le depune pentru a opri valul de crime, numărul morţilor înregistraţi numai în acest an depăşeşte 3.800 de oameni.
În Mexic se desfăşoară de mai mulţi ani un adevărat război între marile carteluri de traficanţi de droguri, dar luptele au crescut în intensitate începând cu luna august 2008. Cele mai multe crime se petrec în nordul ţării, între Tijuana şi Ciudad Juarez, principala rută a drogurilor spre Statele Unite, care reprezintă cel mai important client al producţiei mondiale de cocaină. În jur de 950 de tone de droguri intră în SUA dinspre America Latină, într-un an.
Sursa foto: latinamericanstudies.org
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: traficanti de droguri
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close