Antena 3 CNN Externe Michelle Obama, o soţie empatică, dar anxioasă, care a simţit presiunea de a fi prima femeie afroamericană la Casa Albă

Michelle Obama, o soţie empatică, dar anxioasă, care a simţit presiunea de a fi prima femeie afroamericană la Casa Albă

Michelle Obama, o soţie empatică, dar anxioasă, care a simţit presiunea de a fi prima femeie afroamericană la Casa Albă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
07 Ian 2012   •   14:15
Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, este o soţie empatică, dar anxioasă, suspicioasă în privinţa gândirii politice convenţionale, o persoană inventivă care a simţit acut presiunea de a fi prima femeie afroamericană în această poziţie, conform unei cărţi citate de New York Times.

Cartea, scrisă de corespondentul New York Times, Jodi Kantor, a fost realizată pe baza interviurilor cu peste 30 de actuali şi foşti consilieri, dar şi cu prieteni apropiaţi ai cuplului prezidenţial. Volumul este intitulat „The Obamas”.

Conform textului, Michelle Obama a vrut să îşi amâne mutarea la Casa Albă cu câteva luni, iar după ce a ajuns la Washington, ea s-a răzvrătit împotriva izolării şi obligaţiilor.

Nouă în peisajul de la Washington, dar pasionată de lucrurile pe care soţul său a fost ales să le facă, Prima Doamnă s-a văzut un gardian al valorilor şi a fost adeseori mai dură cu echipa soţului ei decât era cu el.

Ea l-a determinat pe preşedinte să îşi înlocuiască echipa, iar tensiunile au crescut atât de mult, încât un consilier de rang înalt a izbucnit într-o întâlnire din 2010 şi a criticat-o pe Michelle Obama, absentă de la respectiva şedinţă.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close