Antena 3 CNN Externe Mii de oameni din toată lumea cer oprirea masacrului din Siria

Mii de oameni din toată lumea cer oprirea masacrului din Siria

Mii de oameni din toată lumea cer oprirea masacrului din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Mar 2013   •   10:11

O mie de manifestanţi s-au adunat vineri seară la Paris pentru a spune "stop" masacrului din Siria cu ocazia celei de-a doua aniversări a începutului conflictului, a constatat AFP.
   
"De doi ani poporul sirian s-a răzvrătit, oamenii Parisului sunt alături de el, deoarece ceea ce se întâmplă în această ţară este absolut barbar", a declarat primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoe.
   
"Stop", este pentru a opri suferinţa poporului sirian care este absolut insuportabilă", a adăugat acesta, în timp ce manifestanţii purtau panouri mari pe care era scris cuvântul "stop", scandând "opriţi masacrul din Siria".
   
Organizat pentru al doilea an consecutiv, acest "val alb pentru Siria" s-a desfăşurat şi în alte 60 de oraşe în Franţa şi în întreaga lume, mai ales la Geneva, Dakar, Moscova, Londra, Bruxelles, Washington şi New York, conform organizatorilor.
   
Reprezentantul opoziţiei siriene în Franţa a fost de asemenea prezent la manifestaţia de la Paris, precum şi foştii miniştrii Jack Lang şi Robert Badinter şi cântăreaţa Jane Birkin.
   
Conflictul sirian, care a început la 15 martie 2011, s-a soldat cu 70.000 de morţi, conform ONU. Paşnic în primele luni, mişcarea de revoltă populară împotriva lui Bashar al-Assad s-a militarizat în faţa represiunii sângeroase a regimului.
   
Lansată la iniţiativa fotografei franceze Sarah Moon, operaţiunea este organizată în parteneriat cu mai multe organizaţii, printre care Federaţia internaţională a ligilor Drepturilor Omului (FIDH), Amnesty International şi Human Rights Watch.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close