Antena 3 CNN Externe Ministerul Apărării al Rusiei susţine că au fost ucise cinci persoane la graniţa cu Ucraina

Ministerul Apărării al Rusiei susţine că au fost ucise cinci persoane la graniţa cu Ucraina

Armata rusă a declarat luni că trupele şi gărzile de frontieră au împiedicat un grup de "recunoaştere diversionistă" să pătrundă la graniţa Rusiei de pe teritoriul ucrainean. Cinci persoane au fost ucise, au relatat agenţiile de presă ruseşti

Ministerul Apărării al Rusiei susţine că au fost ucise cinci persoane la graniţa cu Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Feb 2022   •   17:34

Ucraina a respins raportul, numindu-l ştire falsă, şi a declarat că nicio forţă ucraineană nu a fost prezentă în regiunea Rostov, unde se presupune că ar fi avut loc incidentul, potrivit Reuters.

Interfax a citat armata rusă care a declarat că vehiculele armate ucrainene au fost distruse. Districtul Militar de Sud al Federaţiei Ruse a anunţat „distrugerea a două vehicule de luptă de infanterie ale armatei ucrainene care au trecut graniţa cu Rusia pentru evacuarea de urgenţă a unui grup de sabotaj ucrainean”.

Luni dimineața, în regiunea Rostov din Rusia, un proiectil din Ucraina a lovit un punct al serviciu de frontieră, fiind distrus, fără victime, potrivit serviciului de securitate rus FSB.

Incidentul raportat a avut loc într-un moment de tensiune extremă între cele două ţări, în timp ce Rusia continuă să nege declaraţiile Statelor Unite şi ale aliaţilor săi potrivit cărora ar putea invada Ucraina în orice moment.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina granita armata conflict vehicule
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close