Antena 3 CNN Externe Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous

Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous

Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous
08 Apr 2012   •   11:12

Ministerul britanic de Interne a anunţat sâmbătă că anchetează informaţiile potrivit cărora site-ul său de Internet a fost ţinta unui atac cibernetic comis de grupul de hackeri Anonymous, ostil proiectelor Guvernului de a intensifica supravegherea comunicaţiilor online, informează AFP.
   
Utilizatorii de Internet au descoperit pe prima pagină a acestui minister un mesaj care arată că serviciul este indisponibil din cauza unui număr mare de accesări.
   
Un mesaj postat pe contul de Twitter al Anonymous afirma: "TANGO DOWN"(în termeni militari, "Ţintă distrusă"), "pentru proiectele voastre de supraveghere draconică". Acelaşi mesaj a fost repetat pe contul Anonymous din Marea Britanie.
   
"Suntem la curent cu faptul că Ministeru de Interne a putut fi obiectul unui protest online. Am luat toate măsurile necesare şi supraveghem situaţia îndeaproape", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al ministerului.
   
Guvernul britanic a fost, săptămâna trecută, obiectul unor atacuri violente pentru proiectele sale de instalare a unor echipamente care să permită serviciului de informaţii electronice să aibă acces în timp real la datele privind fiecare mesaj sau e-mail trimis, la site-urile de Internet consultate şi la apelurile telefonice realizate.
   
Aceste noi reglementări constituie "un pas fără precedent, prin care Marea Britanie va ajunge să adopte acelaşi tip de supraveghere pe care o vedem în China sau Iran", a denunţat atunci Nick Pickles, directorul asociaţiei Big Brother Watch Campaign.


×
Subiecte în articol: Anonymous atac cibernetic mesaj comunicatii

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close