Antena 3 CNN Externe MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia

Ministerul de Externe a emis miercuri seara o atenționare de călătorie pentru Grecia.

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    25 Ian 2023   •   21:04

În următoarele două zile este Cod roșu de precipitații și vijelie în Grecia, care ar putea duce la perturbări ale transportului rutier, feroviar, aerian și maritim.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, pentru perioada 25 - 27 ianuarie 2023, Serviciul Național de Meteorologie a emis un cod roșu de precipitații mixte, însoțite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul țării.

Vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal și în masivele muntoase din regiunile centrale și de nord ale țării.

Citeşte şi: Cum a ajuns Thassos destinația turistică preferată a românilor

Se vor înregistra perturbări atât în circulația rutieră și feroviară, cât și în orarul curselor aeriene, precum și întreruperi ale navigației maritime.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close