Antena 3 CNN Externe Ministerul rus de Externe: Autorităţile de la Kiev să înceteze "războiul împotriva propriului popor"

Ministerul rus de Externe: Autorităţile de la Kiev să înceteze "războiul împotriva propriului popor"

Ministerul rus de Externe: Autorităţile de la Kiev să înceteze "războiul împotriva propriului popor"
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2014   •   21:40
Ministerul rus de Externe a îndemnat duminică autorităţile de la Kiev să înceteze "războiul împotriva propriului popor". Oficialii ruşi s-au arătat indignaţi de ameninţările Guvernului ucrainean privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul ţării, relatează AFP.

"Cerem acoliţilor din Maidan, care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor", a anunţat Ministerul rus de Externe.

"Ordinul ucigaş (al preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr) Turcinov de a recurge la armată pentru a reprima protestetele provoacă indignare", a adăugat diplomaţia rusă.

Oleksandr Turcinov a ordonat o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă "un război" pe teritoriul ucrainean.

"Am ordonat lansarea unei operaţiuni de mare amploare" în estul ţării, a anunţat preşedintele interimar ucrainean.

Forţele speciale ucrainene au intervenit încă de duminică dimineaţă împotriva unor militanţi proruşi care ocupau instituţii din estul Ucrainei, operaţiunea soldându-se cu morţi şi răniţi de ambele părţi.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close