Antena 3 CNN Externe Ministrul de externe ucrainean: ”Ucraina nu poate confirma și nici infirma implicarea în explozia din orașul rus Belgorod”

Ministrul de externe ucrainean: ”Ucraina nu poate confirma și nici infirma implicarea în explozia din orașul rus Belgorod”

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că nu poate confirma sau infirma presupusa implicare a Ucrainei într-un atac asupra unui depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, relatează Reuters.

Ministrul de externe ucrainean: ”Ucraina nu poate confirma și nici infirma implicarea în explozia din orașul rus Belgorod”
Sursa foto: Twitter/EuromaidanPress
de Alexandra Ionescu    |    01 Apr 2022   •   14:39

Răspunzând la o întrebare despre atac la un briefing din Polonia, Kuleba a spus:

”Nu pot nici să confirm, nici să infirm afirmația că Ucraina a fost implicată în acest lucru pur și simplu pentru că nu dețin toate informațiile militare”.

Vineri, un depozit de combustibil din orașul rus Belgorod a luat foc după ce ar fi fost lovit de două elicoptere militare ale Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov.

Gladkov a declarat în această dimineață pe canalul său Telegram că incendiul a fost cauzat de lovituri aeriene ale elicopterelor ucrainene după ce acestea au trecut granița la joasă altitudine.

Doi muncitori au fost răniți, în timp ce unele zone din oraș, situate în apropierea graniței cu Ucraina, sunt evacuate.

Cu toate acestea, compania petrolieră rusă Rosneft, care deține depozitul de combustibil, a declarat că nimeni nu a fost rănit în incendiu, deși nu a oferit alte informații.

Cu toate acestea, dacă afirmațiile sunt adevărate, acest lucru are o importanță deosebită, deoarece atacul reprezintă prima dată când forțele ucrainene trec granița pentru un atac aerian și primul atac aerian asupra teritoriului Federației Ruse din istorie și prima oară, după al Doilea Război Mondial, când un teritoriu controlat de Moscova (fostul URSS) este bombardat din aer.

Armata ucraineană a postat pe Twitter o înregistrare video cu momentul atacului aerian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că dacă Ucraina este în spatele atacului asupra depozitului din Belgorod, aceasta ar putea avea un potențial impact negativ asupra negocierilor dintre Kiev și Moscova.

Belgorod este aproape de granița de nord-est dintre Ucraina și Rusia, graniță dincolo de care se află orașul ucrainean Harkiv. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Belgorod
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close