Antena 3 CNN Externe Ministrul britanic de Finanţe, prins în tren la clasa întâi cu bilet de clasa a doua

Ministrul britanic de Finanţe, prins în tren la clasa întâi cu bilet de clasa a doua

Ministrul britanic de Finanţe, prins în tren la clasa întâi cu bilet de clasa a doua
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
20 Oct 2012   •   12:16

Ministrul britanic al Finanţelor George Osborne a fost obligat vineri să plătească un supliment de aproximativ 200 de euro pentru că s-a aşezat într-un compartiment de clasa întâi într-un tren, deşi avea bilet de clasa a doua, potrivit unor surse concordante, relatează AFP.
   
George Osborne, care călătorea vineri după-amiaza de la Wilmslow (în vestul Angliei) la Londra, nu avea un bilet "bun", deoarece a luat "alt tren decât cel prevăzut iniţial", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului.
   
"Cum nu avea rezervare în acest tren, care era aglomerat, a decis să intre la o clasă superioară, şi este evident că avea intenţia să plătească şi era hotărât să o facă", a subliniat purtătorul de cuvânt, contrazicând mărturia unei jurnaliste de la postul ITV, Rachel Townsend, care se afla în trenul respectiv.
   
"Asistentul ministrului a spus că nu poate să plătească", a povestit pentru ITV Rachel Townsend, care a precizat că a asistat la scenă. "Controlorul a refuzat să cedeze şi a continuat să verifice biletele. Mi-a spus mai târziu că Obsorne a acceptat să plătească 160 de lire sterline (aproximativ 197 de euro) pentru diferenţa de clasă", a adăugat ea.
   
"Niciun moment nu a existat vreun dezacord sau refuz de plată", a insistat compania Virgin Trains, care asigura legătura feroviară.
   
"Imediat ce trenul a plecat din Wilmslow, un asistent al ministrului l-a căutat pe controlor pentru a explica situaţia şi a plăti diferenţa de clasă", a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Virgin, precizând că un supliment în valoare totală de 189,50 de lire sterline (233 de euro) a fost plătit pentru ministru şi asistentul său.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close