Antena 3 CNN Externe Ministrul de Interne din Somalia a fost ucis în urma unui atentat sinucigaş al unei nepoate

Ministrul de Interne din Somalia a fost ucis în urma unui atentat sinucigaş al unei nepoate

Ministrul de Interne din Somalia a fost ucis în urma unui atentat sinucigaş al unei nepoate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Iun 2011   •   15:17
Ministrul de Interne din Somalia şi-a pierdut viaţa, ieri, într-un atentat sinucigaş comis chiar de o nepoată a sa. Atacul a fost revendicat de rebelii islamişti, pe fondul unui conflict între liderii guvernului somalez de tranziţie.

Explozia în care a murit ministrul somalez de Interne s-a produs în propria sa locuinţă. O nepoată găzduită de câteva zile în casă a detonat explozivii pe care-i purta asupra sa, fără ca gărzile să o bănuiască.

Ministrul şi tânăra au fost singurele victime ale atentatului revendicat de islamiştii aliaţi cu al-Qaida care luptă împotriva guvernului somalez de tranziţie.

Guvernul este subminat şi de dispute interne care sporesc anarhia din Mogadishu. Preşedintele interimar al ţării şi şeful parlamentului au cerut demisia primului ministru, ceea ce i-a scos în stradă pe simpatizanţii acestuia.

Premierul, care a trăit multă vreme în Statele Unite, a devenit popular după ce a găsit bani pentru salariile bugetarilor. Somalia nu a mai avut un guvern stabil de două decenii.
 

×
Subiecte în articol: Somalia atentat nepoata Ministru de Interne
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close