Antena 3 CNN Externe O viitoare mireasă și-a petrecut ceea ce trebuia să fie ziua nunții, pe un pat de spital, conectată la ventilator. Câteva zile mai târziu a murit

O viitoare mireasă și-a petrecut ceea ce trebuia să fie ziua nunții, pe un pat de spital, conectată la ventilator. Câteva zile mai târziu a murit

O viitoare mireasă din Kentucky a murit din cauza COVID-19 în spital, conectată la ventilator. Infecția îi deteriorase plămânii și i-a adus sfârșitul.

O viitoare mireasă și-a petrecut ceea ce trebuia să fie ziua nunții, pe un pat de spital, conectată la ventilator. Câteva zile mai târziu a murit
Sursa foto: Twitter/ricktillisTN
de Alexandra Ionescu    |    23 Sep 2021   •   17:38

Samantha Wendell tocmai își începuse noul serviciu de asistentă la secția de chirurgie. Era logodită cu dragostea vieții ei, Austin Eskew, în vârstă de 29 de ani.

Ea a început să se simtă rău după ce a revenit de la o petrecere a burlăcițelor, la sfârșitul lunii iulie.

Simptomele au debutat cu o tuse ușoară, tuse ce s-a agravat în următoarele ore. A doua zi nu doar tusea se înrăutățise, ci i-a și apărut urticarie pe tot corpul, lucru ce nu era neapărat obișnuit în cazul ei, o mai pățise pe fond de stres din cauza nunții.

S-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv.

Din cele 11 femei care au fost la petrecerea burlăcițelor, doar Wendell s-a infectat. Și logodnicul ei a luat boala, dar la el s-a manifestat doar prin febră, iar în câteva zile și-a revenit.

Cei doi urmau să se vaccineze înaintea nunții lor din 21 august, dar după ce Wendell s-a infectat, și-au schimbat planurile. Nu s-au vaccinat mai devreme din cauza informațiilor care au tot circulat legate de ser. Se pare că femeia a devenit reticentă atunci când a auzit că vaccinare afectează fertilitatea.

Zvonul că vaccinarea afectează fertilitatea este nefondat, potrivit experților

Dar cu varianta Delta care a început să fie din ce în ce mai prezentă, cuplul a decis să continue cu planurile de a se vaccina.

Wendell s-a îmbolnăvit și a fost internată în spital pe 9 august, unde medicii au descoperit că nivelul de saturație al oxigenului este foarte scăzut. Ulterior ea a fost transfertaă la un alt spital, unde a fost conectată la ventilator. Boala i se agrava cu fiecare zi ce trecea.

Într-un final, testul lui Wendell a ieșit negativ la COVID-19, iar familia ei spera că lucrurile vor reveni la normal. 

Pe 6 septembrie, doctorii erau optimiști, vizavi de recuperarea femeii, dar câteva zile mai târziu, au descoperit în urma unei tomografii că ea suferea încă de pneumonie, și că plămânii îi erau grav afectați.

Pe 10 septembrie, Wendell s-a stins din viață în brațele logodnicului ei.

×
Subiecte în articol: SUA Kentucky mireasa ventilator spital COVID-19
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close