Antena 3 CNN Externe Mișcare de ultim moment a rușilor, la Mariupol. "Este lung de 185 de kilometri și lat de 3 kilometri!"

Mișcare de ultim moment a rușilor, la Mariupol. "Este lung de 185 de kilometri și lat de 3 kilometri!"

Portul Mariupol a fost complet curățat de mine și a început să funcționeze din nou.

Mișcare de ultim moment a rușilor, la Mariupol. "Este lung de 185 de kilometri și lat de 3 kilometri!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   15:44

Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul rus al Apărării, semnalează BBC.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului, a declarat că "deminarea și demilitarizarea" portului au fost finalizate.

Agenția Tass transmite că, potrivit instituției citate, au fost găsite și dezamorsate peste 12.000 de dispozitive explozive.

Anterior, Mihail Mizințev, șeful Centrului de Control al Apărării Naționale ruse, a declarat că este amenajat un "coridor umanitar" de la Mariupol spre Marea Neagră, lung de 185 kilometri și având o lățime de peste 3 kilometri.

Ucraina nu a comentat în legătură cu acest coridor și nu este clar dacă ruta a fost deminată.

Ministru rus: "Ridicați sancțiunile și lăsăm navele să plece"

Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe de la Moscova, a spus mai devreme în cursul zilei de miercuri că Rusia este pregătită să ofere o rută sigură de ieșire din Ucraina dacă sancțiunile vor fi ridicate și dacă Kievul va demina apele din zonă.

Potrivit lui Rudenko, "Rusia este gata să asigure un coridor umanitar pentru ca navele care transportă produse alimentare să poată pleca din Ucraina".

În schimb, autoritățile de la Moscova cer ridicarea sancțiunilor instituite în contextul invaziei ruse.

"Rezolvarea problemei alimentare trece printr-o abordare colectivă, care implică în special ridicarea sancțiunilor care au fost instaurate împotriva exporturilor şi tranzacțiilor financiare ruse", a spus Rudenko.

Foto: explozia unei mine, surprinsă în timpul operațiunilor de curățare în perimetrul uzinei Azovstal din Mariupol; imagine distribuită de Ministerul rus al Apărării
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close