Antena 3 CNN Externe Misterul cadavrului îmbrăcat la costum, găsit într-o peșteră vulcanică din Italia

Misterul cadavrului îmbrăcat la costum, găsit într-o peșteră vulcanică din Italia

Un cadavru mumificat, îmbrăcat la costum, a fost găsit într-o peșteră din apropierea vulcanului Etna. Autoritățile italiene estimează că bărbatul a murit în urmă cu aproximativ 40 de ani.

Misterul cadavrului îmbrăcat la costum, găsit într-o peșteră vulcanică din Italia
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    11 Noi 2021   •   13:53

Oamenii legii nu au găsit prea multe explicații pentru care omul s-ar fi aflat în respectiva peșteră. Cadavrul a fost găsit de un echipaj de ajutor alpin, în timpul unor exerciții de rutină.

Autoritățile au transmis că omul era îmbrăcat necorespunzător pentru o excursie în peșteră. Mai degrabă, acesta arăta de parcă ar fi plecat la birou, purtând pantaloni lungi de culoare închisă, cămașă elegantă cu dungi fine, cravată și o pălărie.

Omul avea asupra lui și un pieptene, bine păstrat într-o carcasă elegantă, de parcă ar fi vrut să meargă la o întâlnire. În plus, bărbatul, cu o vârstă de aproximativ 50 de ani, purta pulover de lână și o jachetă de ploaie verde, cu o pelerină deasupra, care plasează întâmplarea într-una dintre lunile de toamnă sau iarnă. În schimb, purta cizme de drumeție cu numărul 41, ceea ce sugerează că la un punct ar fi intenționat să ajungă în locul în care a sfârșit.

Se estimează că ar fi murit în urmă cu 40 de ani și nu au fost făcute prea multe verificări pentru această afirmație. Lângă cadravru a fost găsit un ziar Giornale de Sicilia din 1978, iar în buzunare avea câteva lire, moneda folosită în Italia înainte de a se trece la euro în 2002, scrie El Pais.

Secția de investigații științifice a Comandamentului provincial Carabinieri din Catania analizează toate ipotezele și a verificat rămășițele de îmbrăcăminte și obiecte pe care le-a purtat cu el pentru a încerca să obțină informații. Cu toate acestea, nu au reușit să ajungă la vreo concluzie.

Peștera vulcanică în care a murit, în zona Zafferanei, pe latura de est a vulcanului, este greu accesibilă, lucru care ar sugera că nu a reușit să mai iasă după ce a intrat. Ar trebui să fie un accident, însă anchetatorii au cercetat dosarul istoric al sesizărilor de dispariții și nu au găsit nimic care să se potrivească cu caracteristicile omului.

Massimo Pacetto, comandantul Guardia di Finanza, a asigurat, miercuri, că totul părea să indice că a intrat de bunăvoie în peșteră „pentru că este prea îngustă pentru a-l fi forțat cineva”. Dar dacă a intrat de bună voie, cercetătorii se întreabă de ce nu a și ieșit.

Se mai are în vedere că ieșirea peșterii ar fi putut fi blocată de cineva și că trecerea timpului ar fi redeschis-o și ar fi permis găsirea mumiei. Polițiștii care investighează disparițiile unor persoane în acea zonă au pus la dispoziție un număr de telefon persoanelor care pot oferi detalii cu privire la anchetă.

×
Subiecte în articol: mister cadavru etna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close