Moment istoric la Vatican. Papa Paul al VI-lea a fost beatificat. Cei doi papi în viaţă au patronat evenimentul

de O.P.    |    20 Oct 2014   •   07:00
Moment istoric la Vatican. Papa Paul al VI-lea a fost beatificat. Cei doi papi în viaţă au patronat evenimentul

Papa Paul al VI-lea a fost beatificat la Vatican, la finalul sinodului familial convocat de actualul Suveran Pontif. Evenimentul din Piaţa Sfântu Petru i-a reunit din nou pe cei doi papi în viaţă, Papa Francisc şi Papa emerit Benedict.

În văzul a 80 de mii de enoriaşi şi două sute de episcopi, reuniţi în piaţa Sfântu Petru, Papa Paul al VI-lea a făcut încă un pas spre a fi inclus pe lista celor sfinţi. El a fost beatificat de Papa Francisc, care, în urmă cu numai şase luni, i-a canonizat pe Ioan al XXIII-lea şi pe Ioan Paul al II-lea.

Beatificarea lui Paul al VI-lea i-a adus laolaltă, din nou, pe cei doi papi. Este vorba de Papa Francisc, care a oficiat ceremonia, şi Papa emerit Benedict, predecesorul său şi primul Suveran care a abdicat de la Vatican din Evul Mediu încoace.

Într-un discurs plin de evlavie, actualul Papă a citit cuvintele rostite de Paul al VI-lea la sinodul episcopilor.

Un tablou care îl înfăţişează pe Papa Paul al VI-lea, cu braţele deschise şi zâmbetul cald, a fost dezvelit la finalul ceremoniei.

Paul al VI-lea a fost papă între 1963 şi 1978 şi a murit în urma unei crize cardiace. A fost primul Papă care a călătorit în Israel, înainte ca Vaticanul să îl recunoască oficial ca stat, şi primul Papă care a vizitat alte state după 150 de ani. Paul al VI-lea a fost beatificat graţie unui miracol din 2001, când o gravidă a dat naştere unui copil sănătos, deşi medicii au sfătuit-o să avorteze, întrucât fătul avea probleme grave de sănătate. Ea s-a rugat, însă, la Paul al VI-lea, iar copilul ei este şi acum perfect sănătos. Pentru a deveni sfânt, trebuie să îi fie atribuit un alt miracol.


x close