Antena 3 CNN Externe Momentul în care o rachetă rusească spulberă un bloc de locuințe din Zaporojie | "Rușii bombardează cu o sălbăticie bestială", acuză Zelenski

Momentul în care o rachetă rusească spulberă un bloc de locuințe din Zaporojie | "Rușii bombardează cu o sălbăticie bestială", acuză Zelenski

O înregistrare video difuzată pe rețelele sociale arată cum un bloc de locuințe din orașul ucrainean Zaporojie este distrus de o rachetă.

de Adrian Iclozan    |    22 Mar 2023   •   13:55

În imaginile surprinse, aparent, cu o cameră de supraveghere, un proiectil fusiform care cade sub un unghi ascuțit asupra clădirii cu mai multe etaje.

Urmează explozia și un nor imens de fum.

Atacul a provocat cel puțin moartea unei persoane și rănirea altor 25, care au fost duse la spital, după cum a declarat Anatoli Kurtiev, primarul interimar al orașului.

"Din păcate, o persoană rănită, care era în stare gravă, a murit. Potrivit informațiilor actualizate, 25 de persoane se află în prezent în spitale. Trei persoane sunt în stare gravă, 19 sunt în stare moderată", a precizat Kurtiev pe Telegram.

Citește și: Rusia s-a dezlănțuit în Ucraina după încheierea vizitei lui Xi Jinping

Clipul cu atacul asupra blocului din Zaporojie a fost distribuit miercuri inclusiv de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Rusia bombardează orașul cu o sălbăticie bestială. Se trage asupra zonelor rezidențiale în care locuiesc oameni obișnuiți și copii", a declarat el.

Zaporojie este capitala regiunii cu același nume și se află sub controlul ucrainenilor, spre deosebire de centrala nucleară din regiune, controlată de trupele ruse.

Zaporojie este, de asemenea, una dintre cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal, prin decret al președintelui rus Vladimir Putin, în toamna anului trecut.

Zelenski, vizită-surpriză în Bahmut

Președintele ucrainean Volodimir Zekenski a făcut o vizită-surpriză trupelor de pe frontul din regiunea Donețk și a înmânat distincții apărătorilor din Bahmut, relatează CNN, pe baza unei înregistrări video publicate de biroul liderului de la Kiev.

"În timpul unei călătorii de lucru în regiunea Donețk, președintele Ucrainei, Volodimir Zekenski, a vizitat pozițiile de front ale armatei ucrainene din zona Bahmut", se arată într-un comunicat al biroului președintelui.

Aflat într-o hală mare, într-o locație neprecizată, Zelenski a declarat: "Sunt onorat să mă aflu astăzi aici, în estul țării noastre, în Donbas, și să îi premiez pe eroii noștri, să vă mulțumesc, să dau mâna cu voi. Vă mulțumesc pentru că ați protejat statul, suveranitatea, estul Ucrainei".

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close