Antena 3 CNN Externe 64 de morți printre care 6 copii după ce o tornadă a lovit statul Kentucky

64 de morți printre care 6 copii după ce o tornadă a lovit statul Kentucky

Numărul morților din tornadele devastatoare din Kentucky a crescut la 64 – inclusiv șase copii – cu peste 100 de persoane încă dispărute.

64 de morți printre care 6 copii după ce o tornadă a lovit statul Kentucky
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Dec 2021   •   18:27

Guvernatorul Andy Beshear a oferit o actualizare cu privire la eforturile de căutare după furtunile de vineri seara, la o conferință de presă emoționantă luni dimineață.

Despre numărul morților, el a spus: „Fără îndoială că vor fi mai mulți”.

Au fost raportate decese în opt județe, în timp ce 18 au suferit pagube din cauza tornadelor.

Guvernatorul a declarat anterior că se așteaptă că numărul deceselor la nivel de stat să depășească 100. Luni a prezis că ar putea dura săptămâni pentru a dezvolta o relatare completă a devastării.

Treizeci și șapte de tornade au fost raportate în șase state de vineri noaptea până sâmbătă dimineața, cel puțin 80 de persoane au fost confirmate moarte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Focarul a fost cu atât mai remarcabil cu cât a venit într-o perioadă a anului în care vremea rece limitează în mod normal tornadele.

Oamenii a căror viață a fost distrusă în câteva momente de tornade violente și neiertătoare în weekend se confruntă acum cu o nouă realitate - se luptă pentru a-și satisface nevoile de bază de hrană și adăpost în timp ce sunt înconjurați de devastare și incertitudine cu privire la soarta vecinilor lor.

În orășelul Dawson Springs din vestul Kentucky, aproximativ 75% din comunitate a fost distrusă și înlocuită cu „haos”, a declarat duminică primarul Chris Smiley.

„Este cel mai rău lucru pe care l-am văzut vreodată”, a spus Smiley, care locuiește în oraș de 63 de ani.

În Kentucky, echipele Agenției Federale de Management al Urgențelor (FEMA) sunt la fața locului, a spus Michael Dossett, directorul Kentucky Emergency Management. Peste 300 de soldați ai Gărzii Naționale sunt de serviciu în nouă județe, potrivit guvernatorului Andy Beshear.

Lista persoanelor dispărute din Dawson Springs conține mai mult de 100 de nume, a declarat duminică un oficial de urgență din Hopkins County, dar speră că majoritatea acestora sunt persoane care au părăsit orașul, dar nu s-au înregistrat încă.

În timp ce eforturile de salvare au continuat duminică, niciun supraviețuitor nu a fost scos din dărâmături, a declarat Nick Bailey, directorul de management al urgențelor din comitatul Hopkins.

×
Subiecte în articol: Kentucky tornada SUA morti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close