Antena 3 CNN Externe Mostră de inginerie asiatică. O surpare masivă de teren din centrul unui oraș japonez, reparată în două zile

Mostră de inginerie asiatică. O surpare masivă de teren din centrul unui oraș japonez, reparată în două zile

Mostră de inginerie asiatică. O surpare masivă de teren din centrul unui oraș japonez, reparată în două zile
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Noi 2016   •   11:29

O surpare masivă de teren, de circa 300 de metri pătraţi, în centrul oraşului japonez Fukuoka (sud-vestul ţării), a provocat întreruperi ale traficului şi electricităţii şi a dus la evacuarea zonelor învecinate, scrie agenţia EFE.

Autorităţile din Fukuoka, al cincilea mare oraş din Japonia (1,4 milioane de locuitori), suspectează că surparea a fost provocată de lucrările de extindere a unei linii de metrou, a informat agenţia Kyodo.

Pavajul a început să se scufunde la intersecţia a două importante bulevarde, în faţa gării Hakata, cea mai mare din oraş, luni, în jurul orei 5.15 locale.

Gaura s-a mărit progresiv până a cuprins practic toată intersecţia (circa 20 de metri lăţime şi 15 lungime) şi a obligat poliţia să evacueze edificiile şi zonele din jurul enormei gropi, care a început să se umple cu apă provenind de la canalizarea subterană.

Dar, într-o demonstrație tipică de inginerie asiatică, muncitorii au intrat într-un maraton de lucrări și au reușit să astupe groapa în doar două zile, conform presei locale, citată de Guardian.

De altfel, traficul a fost redeschis pentru mașini și pietoni marți, după ce autoritățile au concluzionat că drumul este practicabil.

Primarul din Fukuoka, Sochiro Takashima, susține că drumul este acum de 30 de ori mai solid ca înainte. Acesta a adăugat că va fi organizat un consiliu de experți, care să determine cauza surpării.

 

×
Subiecte în articol: japonia drum teren intersectie masini pietoni
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close