Antena 3 CNN Externe Musulmanii se tem de un genocid

Musulmanii se tem de un genocid

Musulmanii se tem de un genocid
02 Mar 2007   •   11:54

Marele muftiu al Bosniei a declarat că se teme de un genocid asupra musulmanilor . "Mă tem ca musulmanii să nu fie supuşi aceluiaşi tratament ca evreii din Europa, dacă lucrurile nu evoluează. Sper ca islamofobia, manifestată în prezent în Europa şi în Occident, nu se va sfârşi printr-un holocaust musulman", a declarat Mustafa Ceric într-un interviu.

Mustafa Ceric a subliniat că statele europene nu trebuie "să se aventureze din nou în această direcţie". "S-a spus Ťniciodatăť după Holocaust, însă în ţara mea, Bosnia, după cum bine ştiţi, a avut loc deja un genocid", a precizat clericul, conform Mediafax. "Dacă se va continua deci cu această argumentare privind excluderea şi dacă musulmanii europeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru societatea în care trăiesc, dacă nu fac eforturi pentru integrare şi dacă nu acceptă valorile Drepturilor Omului ca ceva pentru care Europa a plătit un preţ ridicat, atunci cred că musulmanii s-ar putea teme de viitorul lor", a explicat Ceric.

Tensiunile dintre musulmani şi celelalte confesiuni s-au intensificat în Europa odată cu ameninţările teroriste care, în ultimii ani, au afectat mai multe state europene printre care Marea Britanie şi Spania.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close