Antena 3 CNN Externe Naomi Osaka, îngrijorată de dispariția tenismenei Peng Shuai, după ce a acuzat că a fost abuzată

Naomi Osaka, îngrijorată de dispariția tenismenei Peng Shuai, după ce a acuzat că a fost abuzată

Naomi Osaka s-a declarat îngrijorată de situația tenismenei Peng Shuai. Nu s-a mai auzit absolut nimic de ea după ce a spus că a fost abuzată de un fost vicepremier chinez și nimeni nu știe unde se află.

Naomi Osaka, îngrijorată de dispariția tenismenei Peng Shuai, după ce a acuzat că a fost abuzată
Sursa foto: Twitter/ CNN International
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   19:26

Peng, una dintre cele mai mari vedete ale sportului din China, a declarat pe rețelele de socializare la începutul acestei luni că un fost membru al Comitetului permanent al Biroului Politic din China, Zhang Gaoli, a constrâns-o să intrețină relații intime și că mai târziu au avut o relație consensuală.

Comunitatea mondială a tenisului a devenit alarmată, pentru că Peng nu a mai fost văzută de la postare, iar luni, organismul de conducere al tenisului masculin (ATP) a susținut apelul Asociației de tenis feminin (WTA) ca statul chinez să investigheze acuzațiile.

Naomi Osaka a reacționat și ea: ”recent am fost informată despre o colegă tenismenă care a dispărut la scurt timp după ce a dezvăluit că a fost abuzată sexual”.

„Cenzura nu este niciodată ok indiferent de preț, sper că Peng Shuai și familia ei sunt în siguranță și în regulă,” a adăugat jucătoarea din Japonia, potrivit Reuters.

”Sunt șocată de situația actuală, îi trimit dragoste”, a mai spus nipona, câștigătoare a patru turnee de Grand Slam.

Șeful WTA a declarat duminică pentru New York Times că nimeni de la asociație nu a vorbit cu Peng, dar că a primit asigurări de la Federația Chineză de Tenis că ea este în siguranță „și nu se află sub nicio amenințare fizică”.

Oficialii chinezi nu au răspuns solicitării de comentarii trimise de Reuters.

Peng Shuai, în vârstă de 35 de ani, este prima jucătoare de tenis chineză care a ajuns în fruntea clasamentului mondial, clasându-se pe locul unu la dublu în 2014. A câștigat două titluri de Grand Slam la dublu, la Wimbledon în 2013 și la French Open în 2014.

Zhang, acum în vârstă de 75 de ani, a fost vicepremier al Chinei între 2013 și 2018 și a făcut parte din Comitetul permanent al Biroului Politic între 2012 și 2017.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close