Antena 3 CNN Externe Navă britanică cu marinari români la bord, capturată de piraţii somalezi (VIDEO)

Navă britanică cu marinari români la bord, capturată de piraţii somalezi (VIDEO)

Navă britanică cu marinari români la bord, capturată de piraţii somalezi (VIDEO)
Sursa foto: nava
29 Dec 2009   •   12:20

Marinarii români cad din nou pradă atacurilor piraţilor somalezi. Potrivit autorităţilor sud-africane, la bordul unei nave britanice capturate luni se află şi marinari români.

Noel Choong, un oficial din cadrul Biroului Maritim Internaţional, a declarat că nava a trimis un mesaj de urgenţă luni seara prin intermediul căruia membrii echipajului au cerut ajutor după ce au fost atacaţi de piraţi.

Potrivit oficialului citat de agenţia Itar-Tass, cei 26 de membri ai echipajului erau din Rusia, România, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Filipine, Polonia, India şi Turcia. Nava britanică "St. James Park", care naviga dinspre Spania către Thailanda, a fost capturată luni în Golful Aden.

În luna mai, o navă cu unsprezece marinari români a fost capturată în golful Aden. Nava sub pavilion Antigua pe care se aflau aceştia a fost atacată de piraţii somalezi. Cargoul Victoria plecase din India şi se afla pe într-un convoi de mai multe nave. Un incident asemănător a avut loc şi în luna martie când doi români au fost răpiţi de piraţi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pirati nava romani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close