Antena 3 CNN Externe Navă deturnată de pirați în largul coastei Somaliei. Nu se știe ce s-a întâmplat cu echipajul de la bordul vasului

Navă deturnată de pirați în largul coastei Somaliei. Nu se știe ce s-a întâmplat cu echipajul de la bordul vasului

Navă deturnată de pirați în largul coastei Somaliei. Nu se știe ce s-a întâmplat cu echipajul de la bordul vasului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Mai 2017   •   17:05

Piraţi somalezi au deturnat o navă iraniană având la bord 20 de membri ai echipajului, în largul coastei Somaliei, a anunţat miercuri Oceans Beyond Piracy (OBP), organizaţie neguvernamentală specializată în lupta împotriva pirateriei, informează AFP. 

Piraţii au pus stăpânire pe navă marţi, în largul Qandala, iar ulterior au dirijat-o spre acest port situat în regiunea semiautonomă Puntland, în nordul Somaliei, a explicat John Steed, responsabil al OBP pentru Africa de Est. 

Această deturnare confirmă, potrivit lui Steed, o nouă 'tendinţă', cu recrudiscenţa activităţilor de piraterie în Somalia, care au stat în 'hibernare' în ultimii ani. 

Au fost cel puţin opt atacuri împotriva unor nave recenzate în ultimele luni în zonă, dintre care trei s-au soldat cu deturnări reuşite. 

Săptămâna trecută, marina indiană a împiedicat o deturnare în nord-estul Somaliei, respingând trei mici nave cu motor, ai căror ocupanţi încercau să pună stăpânire pe un cargo. 

Sărăcia şi lipsa de resurse a pescarilor somalezi, precum şi relaxarea din cadrul companiilor maritime, dornice în primul rând să-şi diminueze costurile, explică escaladarea actelor de piraterie în 2017. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Somalia pirati somalezi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close