Antena 3 CNN Externe Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a salvat 369 de migranţi din Mediterană

Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a salvat 369 de migranţi din Mediterană

Nava Ocean Viking a salvat în cursul nopţii de duminică spre luni 369 de migranţi în Mediterana, după o a şasea operaţiune de salvare în doar numai câteva zile.

Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a salvat 369 de migranţi din Mediterană
Sursa foto: Facebook/ BOZA BOZA inchalla
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   14:40

În prezent, nava are la bord 572 de migranţi salvaţi, precizează organizaţia pe contul său de Twitter.

Ultima operaţiune de salvare a vizat o ”mare ambarcaţiune din lemn”, care semnalase că se află ”în pericol în regiunea de căutare şi salvare libiană” duminică spre seară, a indicat un purtător de cuvânt al SOS Mediterana.

Această ambarcaţiune a fost reperată pe radar, apoi vizual seara, iar operaţiunile de salvare au durat peste 5 ore.

Printre cele 369 de persoane preluate la bordul Ocean Viking sunt nouă femei, un bebeluş, doi copii mici şi 110 minori neînsoţiţi, conform aceleiaşi organizaţii, care precizează că migranţii provin în special din Egipt, Bangladesh şi Eritreea.

Ocean Viking a salvat duminică după-amiaza alte 71 de persoane, aflate în pericol, într-o ambarcaţiune de lemn extrem de încărcată, în zona de căutare şi salvare a Maltei.

Ocupanţii acesteia veneau din Libia, de unde plecaseră cu trei zile mai devreme şi, fără hrană şi apă la bord, erau epuizaţi în momentul salvării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La 1 mai, Ocean Viking a debarcat în Sicilia 236 de migranţi salvaţi pe mare. Nava a petrecut apoi câteva săptămâni la ţărm la Napoli, unde a fost supusă unor lucrări, după care a pornit pe mare către Marsilia.

Naţiunile Unite au criticat recent Libia şi Uniunea Europeană şi le-au cerut să-şi reformeze operaţiunile de căutare şi salvare în Marea Mediterană, afirmând că practicile actuale privează migranţii de drepturile şi demnitatea lor, sau chiar îi costă viaţa.

De la începutul anului 2021, 866 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană încercând să ajungă în Europa, potrivit cifrelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

SOS Mediterana declară că a salvat peste 30.000 de persoane din februarie 2016, mai întâi cu Aquarius, apoi cu Ocean Viking.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close