Antena 3 CNN Externe Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, orașul devastat de război

Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, orașul devastat de război

Ministrul de externe al Greciei a anunțat că intenționează să conducă o misiune de ajutor umanitar în orașul-port Mariupol, aflat sub asediu. În orașul distrus de ruși este o mare comunitate greacă.

Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, orașul devastat de război
Sursa foto: balkans.news
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2022   •   17:08

Ministrul Nikos Dendias a declarat marți că va escorta personal misiunea umanitară în orașul din sudul Ucrainei, în coordonare cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

El a declarat că a trimis o cerere oficială către Rusia pentru a permite intrarea de provizii în orașul care are o numeroasă comunitate greacă.

Ministrul de externe, care a făcut acest anunț după o întâlnire cu consulul general al Greciei la Mariupol, nu a oferit detalii despre data livrării și nu a spus în ce va consta ajutorul umanitar.

Orașul Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, se confruntă din 24 februarie cu bombardamente neîncetate din partea rușilor, care înconjoară portul de la Marea Neagră.

Orașul este o regiune-cheie pentru forțele Kremlinului. Cucerirea orașului ar permite Moscovei să formeze un coridor terestru între regiunile estice Donețk și Luhansk și Crimeea, care se află deja sub controlul Rusiei.

×
Subiecte în articol: Mariupol Ucraina ministru grec Grecia
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close