Antena 3 CNN Externe Nivel maxim de alertă teroristă, la Toulouse. Nicolas Sarkozy şi-a suspendat campania electorală

Nivel maxim de alertă teroristă, la Toulouse. Nicolas Sarkozy şi-a suspendat campania electorală

Nivel maxim de alertă teroristă, la Toulouse. Nicolas Sarkozy şi-a suspendat campania electorală
Sursa foto: Foto: France24.com
de O.P.    |    20 Mar 2012   •   05:32

 Mii de francezi, alături de preşedintele Nicolas Sarkozy, au participat la o serie de ceremonii în memoria celor patru victime ale atacului de la Toulouse. Patru persoane, dintre care trei copii, au fost ucişi pe loc în faţa unei şcoli evreieşti. Adolescentul care a fost rănit, se află în continuare în stare critică. Mii de francezi au ieşit într-un marş al tăcerii pe străzile Parisului.

În acest timp, sicriele cu corpurile victimelor au ajuns la şcoala unde a avut loc tragedia. Aici are loc un priveghi, la care vor participa deopotrivă părinţi şi rude.

Mai multe ceremonii de comemorare au fost organizate în Toulose şi Paris, la care au participat evrei şi creştini.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a participat la o ceremonie de comemorare la sinagoga Notre Dame de Nazareth, alături de membrii comunităţii evreieşti din Franţa.

Mai mult, a anunţat "măsuri de protecţie excepţionale în regiunea" sud-vest. "Am decis că va fi activat planul Vigipirate, culoarea stacojie", a afirmat el. Aceasta este prima dată când nivelul maxim al planului Vigipirate, care evaluează ameninţarea teroristă, este activat în Franţa, unde nivelul roşu este în vigoare de la atentatele din Londra, din iulie 2005.
  
Nicolas Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din 22 aprilie şi 6 mai, a precizat că îşi suspendă campania electorală "cel puţin până miercuri". "Îmi suspend participarea la campania electorală cel puţin până miercuri", data funeraliilor militare ale soldaţilor ucişi.

Şi autorităţile americane au fost şocate de acest act de terorism.

Vă reamintim că luni dimineaţa, trei copii şi un profesor au fost omorâţi pe loc de către un criminal în serie, iar un adolescent rănit, în vârstă de 17 ani, a decedat între timp. Se pare că ucigaşul acestora este şi autorul crimelor de săptămâna trecută, în care au fost omorâţi patru militari.



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close