Antena 3 CNN Externe Nou avertisment dur din Austria pe tema aderării României la Schengen, cu trei luni înainte de Consiliul JAI

Nou avertisment dur din Austria pe tema aderării României la Schengen, cu trei luni înainte de Consiliul JAI

Aderarea României la Schengen se poate face după reformarea politicii de migrație a Uniunii Europene, a anunţat, luni, ministrul austriac al Afacerilor Externe. 

de Xenia Croitoru    |    26 Dec 2022   •   15:05

Este, așadar, un nou avertisment venit din partea Austriei, cu trei luni înainte ca România să încerce din nou să intre în spațiul de liberă circulație.

Acesta pare un refuz diplomatic, dacă analizăm interviul dat de ministrul Afacerilor Externe din Austria pentru presa Austria. 

Cu trei luni înainte ca România să încerce din nou aderarea la Schengen, în consiliul de securitate JAI, care va avea loc în luna martie la Bruxelles, vine un mesaj destul de tranșant din partea Austriei.

Citeşte şiDocumentul care arată de ce Austria a votat împotriva României la Schengen

În urmă cu două săptămâni, Austria nu ne-a susținut la voturi pentru aderarea la spațiul de liberă circulație și nici în acest moment nu pare convinsă de faptul că România merită să intre în spațiul de liber circulație.

Acum, oficialii din Austria spun că în momentul în care problema reformării migrației va fi rezolvată la nivelul Uniunii Europene, atunci am putea avea totuși șanse să intrăm în spațiul de liberă circulație. 

Totuşi, Austria lasă de înțeles faptul că această situație poate fi rezolvată într-un timp îndelungat și avertizează ministrul Afacerilor externe, faptul că Bucureștiul va avea un vot pozitiv din partea Austriei în momentul în care vor scădea cererile de azil în Austria.

Nu este pentru prima dată când Austria vorbește despre problema migrației în ceea ce privește extinderea spațiului de liberă circulație atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, pentru că cele două țări au fost votate la pachet privind intrarea în spațiul de liberă circulație.

Rămâne de văzut și care va fi mesajul părții române în această situație, pentru că autoritățile din țara noastră, dacă până acum se arătau foarte optimiste că vom intra în spațiul de liberă circulație, în acest moment sunt destul de rezervate și nu mai fac atât de multe declarații așa cum făceau în urmă cu aproximativ o lună, privind extinderea spațiului Schengen.

×
Subiecte în articol: Austria spatiu Schengen migratie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close