Antena 3 CNN Externe Noutăţi în UE. Impozit şi armată proprii

Noutăţi în UE. Impozit şi armată proprii

Noutăţi în UE. Impozit şi armată proprii
07 Mar 2007   •   10:43

Cu câteva zile înainte de summit-ul de primăvară al Uniunii Europene, premierul belgian Guy Verhofstadt propune introducerea unui ?impozit UE? şi crearea une armate europene proprii. Introducerea unui ?impozit UE? ar asigura mai multă transparenţă şi ar aduce Uniunii mai multe fonduri. În prezent, statele membre ale Uniunii virează un procent din produsul intern brut propriu către bugetul comunitar, însă aceasta este mult prea puţin, apreciază premierul belgian. Pentru a se compensa introducerea acestui nou impozit, impozitele naţionale ar putea fi diminuate, a mai sugerat el.

Şeful executivului belgian a mai cerut şi crearea unei armate proprii a Uniunii. ?O armată europeană de 10.000 de soldaţi ar îmbunătăţi considerabil capacitatea europeană de apărare şi ar consolida NATO?, a spus Verhofstadt. În felul acesta, se vor reduce semnificativ şi costurile pentru apărare, deoarece s-ar pune capăt, în sfârşit, divizării Uniunii în 27 de ?pieţe de apărare? diferite.

Primul ministru belgian a avertizat în termeni duri Marea Britanie să nu se opună unei încercări de adoptare a Constituţiei europene, deoarece, în acest caz, Uniunea va trebui să continue fără această ţară. ?Nu se poate funcţiona aşa, dacă o singură ţară blochează o Uniune tot mai mare?, a insistat el.

Rompres

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close