Antena 3 CNN Externe Numărul deceselor cauzate de noul virus gripal în SUA şi Canada s-a dublat într-o săptămână

Numărul deceselor cauzate de noul virus gripal în SUA şi Canada s-a dublat într-o săptămână

Numărul deceselor cauzate de noul virus gripal în SUA şi Canada s-a dublat într-o săptămână
Sursa foto: Gripa porcina
20 Iun 2009   •   11:58

Tot mai multe decese cauzate de noul virul gripal. În numai o săptămână, numărul morţilor s-a dublat în Statele Unite şi Canada, iar Argentina a anunţat alte trei decese în ultimele 24 de ore. În plus, autorităţile din Noua Zeelandă au abandonat lupta cu gripa din cauza răspândirii rapide a virusului. Singurele sfaturi pentru oameni au fost să stea acasă şi să ia medicamente.

Epidemia de gripă porcină a provocat moartea a 100 de persoane în Canada şi Statele Unite ale Americii. Numărul este dublu decât cel înregistrat acum o săptămână. În cele două state, numărul total de îmbolnăviri este de peste 27.000 de cazuri. Statele Unite, care înregistrează deja mai multe cazuri de contaminare cu virusul AH1N1 decât Mexicul, este pe cale să depăşească şi numărul de morţi provocat de maladie în statul vecin. În Canada, a treia în lume în clasamentul ţărilor cele mai afectate de pandemie, autorităţile sanitare au anunţat un al 13-lea deces şi aproape 6.000 de cazuri confirmate de contaminare.

Pe continentul sud-american, virusul a provocat alte trei decese în Argentina, unde bilanţul morţilor a ajuns la şapte. Numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 1.000, iar pandemia riscă să se agraveze odată cu venirea iernii australe, care va aduce temperaturi apropiate de zero grade.

Probleme mari sunt şi în Noua Zeelandă. Autorităţile de aici au abandonat eforturile de a limita răspândirea virusului pentru că, în numai câteva săptămâni, numărul infectărilor a trecut de o mie.

La scară mondială, noua gripă a provocat moartea a aproximativ 180 de persoane, fiind contaminaţi aproape 45.000 de oameni din 95 de ţări potrivit bilanţului publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close