Antena 3 CNN Externe Numărul doi din Statul Islamic a fost ucis. Era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme

Numărul doi din Statul Islamic a fost ucis. Era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme

Numărul doi din Statul Islamic a fost ucis. Era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    22 Aug 2015   •   00:15

Numărul doi în ierarhia organizației Statul Islamic a fost ucis marți într-un atac aerian american în apropiere de orașul Mosul din Irak, a anunțat vineri Casa Albă, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Fadhil Ahmad al-Hayali, cunoscut și sub numele de Hajji Mutaz, a fost ucis marți într-un atac aerian american în timp ce se afla într-o mașină împreună cu un alt responsabil al organizației jihadiste în apropiere de Mosul, în Irak, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, Ned Price.

Potrivit Casei Albe, Fadhil Ahmad al-Hayali era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme, explozibili, vehicule și persoane între Irak și Siria.

Moartea sa "va avea un impact real asupra operațiunilor SI, dat fiind faptul că influența sa se extindea asupra finanțelor, media, operațiunilor și logisticii SI", a subliniat purtătorul de cuvânt citat.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic atac aerian Mosul
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close