Antena 3 CNN Externe O bombă din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Marsilia, rănind doi muncitori

O bombă din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Marsilia, rănind doi muncitori

O bombă din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat la Marsilia, rănind doi muncitori
Sursa foto: Foto: chicagotribune.com
09 Mar 2012   •   17:35

O bombă datând din cel de-al Doilea Război Mondial a explodat, vineri dimineaţă, în sudul Franţei, rănind doi muncitori care lucrau pe un şantier din portul Marsilia, a anunţat Prefectura, citată de AFP.
   
"După dimensiunile dispozitivului, era vorba despre o bombă de o tonă", a cărei încărcătură explozivă nu este cunoscută, a precizat sursa citată.
   
O echipă de genişti a fost trimisă la locul deflagraţiei şi expertize erau în curs pentru a identifica originea bombei şi a neutraliza dispozitivul de detonare, a declarat directorul de Cabinet al Prefecturii, Christophe Merlin.
   
Geniştii trebuie să stabilească dacă acest dispozitiv, care data din cel de-al Doilea Război Mondial, este "o bombă engleză, germană sau americană, ceea ce va permite să se definească modul de neutralizare şi distrugere", a adăugat Merlin.
   
Deflagraţia a fost provocată de un utilaj de şantier, care a lovit bomba în timpul unor lucrări la port.
   
La 18 ianuarie, 4.300 de locuitori din Marsilia au fost evacuaţi în cadrul unei vaste operaţiuni de deminare, care viza deplasarea unei bombe din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită pe şantierul unui muzeu din Vechiul Port.
   
Bomba de 250 de kilograme, care avea 120 de kilograme de explozibil, a fost transportată şi distrusă în mare, în largul Marsiliei.

×
Subiecte în articol: Marsilia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close