Antena 3 CNN Externe O companie farmaceutică din Elveţia a produs un vaccin împotriva gripei porcine

O companie farmaceutică din Elveţia a produs un vaccin împotriva gripei porcine

O companie farmaceutică din Elveţia a produs un vaccin împotriva gripei porcine
Sursa foto: vaccin
12 Iun 2009   •   10:04

Compania farmaceutică Novartis a anunţat producerea primului lot de vaccinuri împotriva virusului A H1N, anunţă Reuters. Elveţienii de la Novartis spun că au reuşit acest lucru cu câteva săptămâni înainte de termenul preconizat iniţial, deoarece a fost folosită tehnica producerii vaccinului prin cultura de celule, şi nu prin cea de ouă, cum se face de obicei.

?Tehnologia bazată pe cultivarea de celule permite producerea vaccinului odată ce tulpina unui virus a fost identificată, fără a mai fi nevoie să adaptăm tulpina pentru cultivarea ouălor, cum se întâmplă în cazul tehnologiei tradiţionale? a declarat un reprezentant al grupului.

Testele clinice vor începe în luna iulie, reprezentanţii companiei sperând să poată începe producerea la scară largă a vaccinului cât mai repede. Vaccinul este fabricat de laboratorul Novartis din Marburg, Germania, care ar putea produce milioane de doze săptămânal. Un al doilea laborator se află în construcţie la Holly Springs, în statul american Carolina de Nord.

Potrivit companiei, guvernele a peste 30 de ţări au comandat deja cantităţi importante de vaccin împotriva gripei, numai SUA solicitând doze în valoare de aproape 300 de milioane de dolari.

OMS a anunţat joi ridicarea nivelului de alertă pandemică în cazul gripei porcine la şase din şase. OMS a cerut companiilor farmaceutice să prezinte un vaccin eficient împotriva gripei porcine până la 1 octombrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close