Antena 3 Externe O fotografă din India a fost victima unui viol în grup, asemănător celui comis în decembrie 2012

O fotografă din India a fost victima unui viol în grup, asemănător celui comis în decembrie 2012

de M.T.    |    23 Aug 2013   •   11:00
O fotografă din India a fost victima unui viol în grup, asemănător celui comis în decembrie 2012

O fotografă a fost victima unui viol în grup la Mumbay, iar însoţitorul ei a fost bătut grav, o faptă asemănătoare cazului de la sfârşitul lui 2012 care a bulversat India, a anunţat poliţia locală, relatează AFP, citată de Mediafax.

Într-un cartier important din Mumbay, cinci bărbaţi au atacat joi seara o femeie în vârstă de 23 de ani care fotografia un vechi imobil pentru o revistă, împreună cu un coleg.

Agresorii „l-au bătut pe bărbat, au legat-o şi au violat-o pe femeie, într-un loc izolat în cartierul Shakti Mills", a declarat un ofiţer de poliţie sub protecţia anonimatului.

Tânăra a suferit mai multe răni interne şi a fost internată la spital. Ea a putut să spună prenumele a doi dintre agresori, care au vorbit între ei în timpul agresiunii, a adăugat poliţistul.

„Mai mulţi suspecţi au fost interogaţi, dar nimeni nu a fost arestat", a precizat el.

În decembrie, o studentă în vârstă de 23 de ani a fost agresată cu sălbăticie, a fost bătută, violată şi după aceea aruncată pe trotuar de către cinci bărbaţi, la New Delhi. Partenerul ei a fost bătut, de asemenea.

Ulterior. victima a murit din cauza rănilor.

Cazul a provocat un val de proteste în ţară, în care clasa mijlocie nu mai acceptă uşurinţa cu care justiţia şi autorităţile tratează violenţele cărora le sunt supuse femeile.

După luni de manifestaţii masive, Parlamentul indian a înăsprit legile, pedepsind infracţiuni de natură sexuală.

Manifestanţii criticau totodată poliţia şi spitalele, acuzate că nu acordă sificientă atenţie infracţiunilor de natură sexuală.

×
Subiecte în articol: viol in grup India Mumbai agresiune

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close