Antena 3 CNN Externe O instanță a decis ca fostul lider catalan Carles Puigdemont să rămână în arest

O instanță a decis ca fostul lider catalan Carles Puigdemont să rămână în arest

O instanță a decis ca fostul lider catalan Carles Puigdemont să rămână în arest
26 Mar 2018   •   21:49

O instanţă germană a prelungit detenţia fostului lider catalan Carles Puigdemont în aşteptarea unei decizii ce va fi luată de o instanţă superioară în privinţa extrădării acestuia în Spania, a precizat luni procurorul general din Schleswig, citat de Reuters. 

"A compărut calm şi stăpân pe sine", le-a spus jurnaliştilor procurorul Georg-Friedrich Guentge atunci când a fost întrebat cum s-a prezentat Puigdemont în faţa instanţei. 

Justiţia spaniolă a decis vineri să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont şi alţi 12 lideri separatişti catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare. 

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reţinut în drumul său spre Belgia, după o vizită în Finlanda. 

Fostul lider separatist catalan a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari, iar vineri a participat la un seminar la Universitatea din Helsinki. 

Carles Puigdemont s-a refugiat la Bruxelles la sfârşitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală de către justiţia spaniolă pentru "rebeliune" şi "secesiune". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Carles Puigdemont instanta decizie arest
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close