Antena 3 CNN Externe O nouă explozie la Manchester. Anunțul făcut de autorități

O nouă explozie la Manchester. Anunțul făcut de autorități

O nouă explozie la Manchester. Anunțul făcut de autorități
25 Mai 2017   •   08:34

Poliţia a anunţat că a efectuat joi, în cadrul anchetei asupra atentatului de la Manchester, o explozie controlată în timpul unei percheziţii în sudul oraşului, transmite AFP. 

Într-un comunicat, poliţia din Manchester, nord-vestul Angliei, a indicat că a intervenit la primele ore ale zilei de joi la o adresă situată în sudul oraşului. 

"În această dimineaţă, am efectuat o percheziţie la o adresă din cartierul Moss Side, în cursul căreia o explozie controlată a fost realizată", a arătat poliţia. 

"Această percheziţie este legată de atentatul de luni comis la Manchester Arena", relevă comunicatul, care precizează că "ancheta progresează rapid". 

Poliţia din Manchester a anunţat miercuri că a efectuat o a şaptea arestare în cadrul anchetei asupra atentatului care a făcut 22 de morţi luni la finalul unui concert în acest oraş. 

Noua arestare a avut loc în urma unei percheziţii la o adresă situată în Nuneaton, un oraş din Warwickshire, în centrul Angliei, a indicat poliţia. Este vorba de prima arestare făcută în afara regiunii Manchester în acest caz. 

"În acest stadiu, şase bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi în legătură cu ancheta şi rămân reţinuţi pentru a fi interogaţi", a mai precizat poliţia. 

Toate arestările făcute până acum au fost în Manchester sau împrejurimi. Ultima a vizat o femeie, arestată miercuri seara într-un cartier din nordul oraşului. 

Mai înainte, alte patru persoane au fost arestate în timpul zilei, printre care un bărbat, la Wigan, "în posesia unui pachet" pe care anchetatorii îl analizează. 

Marţi, un bărbat de 23 de ani a fost arestat la Chorlton, la sud de Manchester. 

Pe de altă parte, la Tripoli, capitala Libiei, au fost arestaţi fratele şi tatăl lui Salman Abedi. 

Autorităţile britanice l-au identificat marţi pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinţi de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Abedi era cunoscut de serviciile de informaţii şi "probabil nu a acţionat singur". 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close