Antena 3 CNN Externe O româncă a murit de gripă porcină, în Ungaria

O româncă a murit de gripă porcină, în Ungaria

O româncă a murit de gripă porcină, în Ungaria
Sursa foto: Gripa porcina
14 Noi 2009   •   11:19

O româncă de 73 de ani a murit de gripă AH1N1 în Ungaria. Oficialii Ministerului român de Externe susţin că femeia a fost deja înmormântată în ţară. În lume, gripa nouă continuă să provoace victime. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că în numai o săptămână, numărul deceselor a crescut cu aproape 180.

Ministerul român de Externe confirmă informaţia apărută în presa ungară potrivit căreia o persoană de cetăţenie română ar fi murit în Ungaria din cauza gripei noi. Ungaria a înregistrat două noi decese din cauza virusului AH1N1 în ultima săptămână, numărul total ajungînd la şapte.

În Moldova, Ministerul Sănătăţii a anunţat al şaselea deces provocat de gripa A H1N1. Cel puţin 83 de cazuri de gripă pandemică au fost înregistrate de medicii moldoveni în ultima perioadă, iar numărul total al îmbolnăvirilor în Republica Moldova este de 638.

Şi autorităţile de la Sofia au anunţat un nou deces provocat de noul virus gripal. Oficialii bulgari ai sănătăţii au declarat că au fost diagnosticate peste 600 de cazuri de infectare cu gripă nouă, dintr-un total de aproape 1.700 verificate.

În Franţa, aproape 100 de persoane au avut probleme după ce li s-a administrat vaccinul împotriva gripei noi, dintre care patru sunt în stare gravă. Până acum, aproximativ 100.000 de oameni au fost vaccinaţi iar sondajele arată că doar 20% dintre francezi intenţionează să se vaccineze, tocmai pentru că restul se tem de efectele secundare.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul deceselor provocate de gripa A H1N1 în întreaga lume este de 6.250, cu 179 mai multe decât săptămâna trecută. Potrivit estimărilor, peste jumătate de milion de oameni sunt infectaţi cu noua gripă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close