Antena 3 CNN Externe Obama: Atacul armat de la Newtown, „cea mai rea zi a preşedinţiei mele"

Obama: Atacul armat de la Newtown, „cea mai rea zi a preşedinţiei mele"

Obama: Atacul armat de la Newtown, „cea mai rea zi a preşedinţiei mele"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    30 Dec 2012   •   18:28

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a declarat că atacul armat comis într-o şcoală primară din Newtown, în urmă cu 15 zile, reprezintă „cea mai rea zi a preşedinţiei" sale şi a promis din nou măsuri în cadrul luptei împotriva violenţelor implicând arme de foc, relatează AFP. citată de Mediafax.

„A fost cea mai rea zi a preşedinţiei mele. Şi nu vreau ca acest lucru să se repete", a declarat Obama, într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune NBC, referindu-se la masacrul soldat cu 26 de morţi, inclusiv 20 de copii cu vârste de şase-şapte ani, în acest oraş din statul Connecticut.

Obama, care l-a însărcinat pe vicepreşedintele Joe Biden să acţioneze în vederea unor consultări şi să prezinte recomandări până la sfârşitul lui ianuarie, a promis că îşi va utiliza toată influenţa politică în acest dosar extrem de sensibil în Statele Unite, unde dreptul de a purta arme este garantat de Constituţie.

„Va exista, oare, o rezistenţă? Absolut. Problema este, deci, să vedem dacă suntem suficient de afectaţi de ceea ce s-a întâmplat, pentru ca acest lucru să nu devină unul dintre acele episoade de rutină care atrage multă atenţie timp de două săptămâni, după care dispare", a adăugat preşedintele.

„Însă nu aşa îl resimt", a continuat Obama, care s-a declarat totodată „sceptic" cu privire la o propunere a puternicului grup de lobby al producătorilor de arme, NRA, privind postarea de santinele înarmate la fiecare instituţie şcoală americană.

×
Subiecte în articol: atac armat connecticut arme de foc
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close