Antena 3 CNN Externe Obama cere 1,5 miliarde dolari pentru a combate gripa porcină

Obama cere 1,5 miliarde dolari pentru a combate gripa porcină

Obama cere 1,5 miliarde dolari pentru a combate gripa porcină
Sursa foto: gripa porcina
29 Apr 2009   •   08:44

Preşedintele american Barack Obama a cerut Congresului alte 1,5 miliarde de dolari pentru a combate gripa porcină, în timp ce numărul cazurilor confirmate a ajuns la 65 de persoane în şase state.
Parlamentarii au convenit să aibă o şedinţă de urgenţă pentru a evalua pregătirea guvernului în faţa unei răspândiri şi mai largi.
?Cu un un nou agent de infecţie nu stai pe loc şi aştepţi şi speri la mai bine. Faci paşi hotărâţi şi apoi te retragi dacă este nevoie?, declara Dr. Richard Besser, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor- CDC.
Oficialităţile americane au arătat că doar cinci cazuri au necesitat spitalizare, dar su subliniat că se aşteaptă la cazuri mai grave şi chiar decese.
Într-o scrisoare adresată guvernului, Obama arăta că cei 1,5 miliarde dolari suplimentari ar da guvernului "flexibilitate maximă" pentru a lupta cu boala, suplimentând antiviralele şi prin pregătirea unui vaccin.
De asemenea, oficialii de la Sănătate subliniau că fondurile s-ar putea dovedi cruciale dacă boala se extinde.
Actuala cerere vine după ce, la un moment dat, 870 milioane de dolari erau prevăzuţie pentru pregătirea în vederea unei pandemii de gripă în pachetul de stimulare economică de 800 de miliarde de dolari. La acea dată însă republicanii s-au opus.
Antena3.ro





×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close