Antena 3 CNN Externe Obama i-a decorat pe militarii care l-au ucis pe Osama bin Laden

Obama i-a decorat pe militarii care l-au ucis pe Osama bin Laden

Obama i-a decorat pe militarii care l-au ucis pe Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
07 Mai 2011   •   18:04

Militarii americani care l-au ucis pe Osama bin Laden au fost decorati de preşedintele Barack Obama. Surse de la Casa Albă spun că trupele Navy Seals au găsit documente cu informaţii extrem de importante. Reţeaua teroristă plănuia atacuri în marile oraşe ale Americii.

S-a încheiat o săptămână istorică, a spus Barack Obama în discursul ţinut la Fort Campbell, în faţa veteranilor întorşi din Afganistan.

Surse oficiale spun că Obama s-a întâlnit la Fort Campbell, în secret, şi cu membrii echipei Navy Seals care l-au asasinat pe liderul Al Qaida.

Le-a acordat o citaţie prezidenţială, cea mai înaltă recompensă ce poate fi dată unei unităţi militare. Se pare că soldaţii n-au reuşit doar eliminarea liderului al Qaida, ci şi să captureze multe planuri de atentate. Acestea au fost găsite în computerele din casa unde a fost împuşcat bin Laden.

Surse din Pentagon susţin că al Qaida plănuia atacuri în Washington, New York, Los Angeles, Chicago. Reţeaua ar fi încercat să recruteze atacatori din rândurile minorităţilor etnice din Statele Unite.

În alte părţi ale lumii, moartea lui bin Laden a provocat revolte. Aşa s-a întâmplat la Londra, dar şi în Pakistan.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close