Antena 3 CNN Externe Obama: Întrebarea nu este "dacă", ci "când" va fi înlăturat regimul sirian

Obama: Întrebarea nu este "dacă", ci "când" va fi înlăturat regimul sirian

Obama: Întrebarea nu este "dacă", ci "când" va fi înlăturat regimul sirian
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
02 Mar 2012   •   16:29

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că întrebarea nu este "dacă" ci "când" va fi înlăturat regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, informează AFP.
   
"Estimăm că zilele lui (preşedintelui Bashar al-Assad) sunt numărate. Întrebarea nu este să aflăm dacă ci când" va fi înlăturat regimul, a declarat Obama într-un interviu publicat de The Atlantic, admiţând că situaţia din Siria este diferită faţă de cea din Libia înainte de înlăturarea lui Muammar Gaddafi, din anul 2011.
   
"A devenit mai dificilă prin faptul că Siria este o ţară mult mai mare, mai sofisticată şi mai complicată", a adăugat preşedintele american, menţionând că opoziţia siriană este "foarte divizată".
   
Cu privire la opunerea Chinei şi a Rusiei faţă de o rezoluţie a ONU, Obama a declarat că împreună cu restul comunităţii internaţionale, Statele Unite se străduiesc să pună în aplicare o intervenţie umanitară în Siria.
   
Această strategie "poate accelara şi o tranziţie în direcţia unui stat sirian stabil şi reprezentativ", a menţionat Obama.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close