Antena 3 Externe Olanda instalează camere video împotriva imigraţiei

Olanda instalează camere video împotriva imigraţiei

de Antena3.ro    |    21 Noi 2011   •   20:32
Olanda instalează camere video împotriva imigraţiei
Sursa foto: Foto: weblogs.sun-sentinel.com

Guvernul Olandei caută să ia măsuri împotriva imigraţiei, în momentul de faţă ţinându-se dezbateri legate de un sistem video de supraveghere a frontierelor ţării, scrie publicaţia electronică EUObserver.
   
Proiectul va demara la data de 1 ianuarie 2012, iar autorităţile olandeze vor instala o reţea de camere video de supraveghere în 15 puncte de trecere a frontierei cu Belgia şi Germania. Astfel se doreşte monitorizarea tuturor numerele de înmatriculare ale vehiculelor, uşurându-se misiunea depistării maşinilor furate cât şi situaţia generală de la punctele de tranzit, a explicat ministrul olandez al Imigraţiei.
   
Aceste măsurile se aseamănă cu cele introduse temporar de Danemarca la începutul acestui an, criticate dur de Germania şi de Comisia Europeană.
   
Comisia Europeană verifică dacă noul sistem olandez respectă reglementările comunitare valabile în Spaţiul Schengen.
   
Guvernul olandez se opune admiterii României şi Bulgariei în Schengen, aducând în discuţie corupţia şi criminalitatea organizată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close