Antena 3 CNN Externe Olandezii îşi pierd credinţa în Dumnezeu. Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante

Olandezii îşi pierd credinţa în Dumnezeu. Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante

Olandezii îşi pierd credinţa în Dumnezeu. Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    17 Apr 2012   •   07:54

Foste biserici catolice sunt acum librării, centre de sănătate şi chiar restaurante. Statisticile arată că, săptămânal, se închid două biserici catolice în Olanda, pentru că localnicii nu mai sunt aşa de credincioşi.

Bisericile închise donează preţioasele obiecte religioase ţărilor mai credincioase din America Latină. O catedrală din Republica Dominicană se bucură de noul său altar de marmură, în timp ce biserica din care provine acesta este transformată într-un centru de sănătate.

În ultimii ani, preţioasele obiecte religioase au fost adăpostite în beciurile parohiilor romano-catolice din Olanda. Acum, spaţiile religioase închise vor căpăta un alt mod de întrebuinţare.

În ciuda faptului că este foarte uşor să transformi o biserică într-un restaurant, oamenii se simt inconfortabil să ia cina înconjuraţi de obiecte religioase.

În ultimii 40 de ani, peste 200 de biserici catolice din Ţara Lalelelor au fost demolate şi alte 150 transformate în librării, centre de sănătate şi restaurante.
×
Subiecte în articol: Olanda credinciosi America latina catedrala
Parteneri
Furtuna Mathis ajunge în România | Anunţul meteorologilor ANM
x close