Antena 3 CNN Externe Cum își protejează oligarhii ruși averile după sancțiunile Occidentului

Cum își protejează oligarhii ruși averile după sancțiunile Occidentului

Oligarhii ruși încearcă să își protejeze averile prin cumpărarea bijuteriilor de lux, în contextul în care tot mai mulți au conturile înghețate și autoritățile din țările occidentale le confiscă averile, iar băncile rusești sunt deconectate de la sistemul de plăți SWIFT.

Cum își protejează oligarhii ruși averile după sancțiunile Occidentului
Sursa foto: Pixabay
de Naty Badea    |    04 Mar 2022   •   13:16

La fel ca aurul, care poate servi drept depozit de valoare și protecție împotriva inflației, valoarea ceasurilor și bijuteriilor de lux rămâne la același nivel, sau chiar poate crește,  pe fondul tulburărilor economice cauzate de război și conflicte.

Magazinele de bijuterii din Rusia au înregistrat vânzări record pentru că bogații ruși consideră că aceste bunuri nu se pot devaloriza și își pot proteja astfel averile.

Pe de altă parte, este disperare în rândul bogaților de la Saint-Moritz. Aceștia nu au reușit să își mai plătească hotelurile de lux pentru că au cardurile blocate. La fel s-a întâmplat și la Săptămâna Modei de la Milano.

„Este adevărat că mărcile de lux ar putea decide să nu servească piața rusească. În mod rațional, acesta ar fi un cost pentru ele, care ar depăși beneficiile aduse de imaginea pozitivă pe care ar dobândi-o pe alte piețe”, a declarat analistul Luca Solca de la compania de cercetare si brokeraj Bernstein, pentru Al Jazeera.

 

×
Subiecte în articol: oligarhi averi aur bijuterii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close