Antena 3 CNN Externe ONU îndeamnă la reconciliere şi încetarea violenţelor în Egipt

ONU îndeamnă la reconciliere şi încetarea violenţelor în Egipt

ONU îndeamnă la reconciliere şi încetarea violenţelor în Egipt
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
10 Aug 2013   •   12:28
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat vineri la reconciliere şi la o încetare a violenţelor în Egipt, cu ocazia sărbătorii musulmane Aid el-Fitr, relatează AFP, conform Mediafax.
Potrivit unui purtător de cuvânt al ONU, Martin Nesirky, Ban Ki-moon este "foarte îngrijoart de o continuare a impasului politic în Egipt". El se declară, din nou, pregătit "să susţină soluţii non-violente în vederea împlinirii aspiraţiilor poporului egiptean". Dar consideră "esenţial ca toţi egiptenii implicaţi - cei care au o autoritate, dar şi cei care manifestează în stradă - să îşi reconsidere de urgenţă acţiunile şi declaraţiile".
În mod expres, ei ar trebui "să evite acţiuni şi declaraţii susceptibile să fie percepute de alţii ca provocatoare" şi să depună eforturi să participe la "un proces politic bazat pe reconciliere" cu scopul de a evita orice nouă vărsare de sânge.
"Atât timp cât se va evita vărsarea de sânge, secretarul general este convins că poporul egiptean, care reprezintă una dintre marile civilizaţii în istorie, va şti să găsească calea de a avansa" spre o soluţionare a acestei crize, a conchis purtătorul de cuvânt. "ONU se angajează deplin în susţinerea Egiptului" pe această cale, a subliniat el.
 

×
Subiecte în articol: Ban Ki-moon Egipt violente
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close