Antena 3 CNN Externe ONU: O forţă de poliţie ar trebui trimisă în Libia, pentru a restabili ordinea şi stabilitatea

ONU: O forţă de poliţie ar trebui trimisă în Libia, pentru a restabili ordinea şi stabilitatea

ONU: O forţă de poliţie ar trebui trimisă în Libia, pentru a restabili ordinea şi stabilitatea
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Aug 2011   •   11:19
Comunitatea internaţională ar putea să trimită de urgenţă o forţă de poliţie în Libia, unde numărul armelor de calibru mic a crescut rapid în ultimele săptămâni, a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, conform AFP.

Oficialul a adăugat că există o dorinţă de a stabili relaţii mai bune între Uniunea Africană şi Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) libian, organism înfiinţat de rebelii libieni. Uniunea Africană refuză în continuare să recunoască CNT ca autoritate în Libia.

Anunţul oficialului ONU a fost făcut în urma unei videoconferinţe cu reprezentanţi ai Uniunii Africane, ai Uniunii Europene, ai Ligii Arabe dar şi ai Organizaţiei Conferinţei Islamice.

"Este clar că provocările care vor apărea sunt enorme. Există o necesitate urgentă de a pune capăt conflictului şi de a restabili ordinea şi stabilitate”, a adăugat oficialul ONU.

Ban a adăugat că numărul de poliţişti nu a fost încă stabilit şi că vor avea loc alte discuţii pe acest subiect în cadrul unei reuniuni internaţionale privind Libia, la 1 septembrie, la Paris.

Bombardamentele continuă

Între timp, sâmbătă, NATO a bombardat 15 vehicule şi alte patru ţinte la sol în oraşul natal al liderului libian Muammar Gaddafi.


Vineri, avioane ale NATO au atacat şi alte ţinte ale regimului libian, un depozit şi o instalaţie de lansare de rachete, conform bilanţului oficial.


×
Subiecte în articol: Libia Politie Ban Ki-moon
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close